Istražite naš blog

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: Pojednostavljenje remarketinga automobila putem umjetne inteligencije

vlj 06, 2023

1. veljače 2022. - OPENLANE Europe jedna je od vodećih tvrtki za internetsku aukciju automobila u Europi s više od 74 000 prodanih vozila godišnje. To’je više od 200 automobila prodanih svaki dan, svaki s detaljnim opisima i podacima. Svaka aukcija generira više podataka, kao što su: tko je što kada kupio, svaka dana ponuda i prodajna cijena koja je bila uspješna i za kupca i za prodavača. Zašto je ovo zanimljivo? Jer podaci nisu samo informacije—to’su prilike.

Blog AI

U intervjuu za tromjesečnu e-knjigu Fleet Europe’, izvršni direktor tvrtke OPENLANE Europe Johan Meyssen’ upoznao je svijet s osnovnim alatom tvrtke OPENLANE’ za revolucioniranje i pojednostavljenje procesa remarketinga automobila: umjetnom inteligencijom (AI).

‘Naša AI tehnologija, razvijena unutar tvrtke, znači da se moć naših podataka može otključati i iskoristiti. Možemo koristiti sve informacije koje imamo o automobilima, trenutnom tržištu i našim klijentima kako bismo bolje služili našim klijentima, omogućujući im da usmjere svoje vrijeme i energiju negdje drugdje.’ – Johan Meyssen, izvršni direktor, OPENLANE Europe

Napredni algoritmi tvrtke OPENLANE’ daju ciljane preporuke koje kupcima pomažu pronaći vozila koja im trebaju. Oni također nude smjernice za cijene, pomažući kupcima dok se kreću u procesu nadmetanja i obavještavaju prodavače o cijenama koje mogu očekivati za određena vozila. Algoritmi za prepoznavanje slika koriste se za sortiranje slika automobila i odabir onih koje najbolje privlače i informiraju kupce. A umjetna inteligencija igra ulogu u OPENLANE’-inim standardiziranim i automatiziranim procesima kontroliranja i popisa, minimizirajući ljudske pogreške i ubrzavajući prodaju za sve strane.

Kroz povećanu automatizaciju i učinkovitost, AI rješenja tvrtke OPENLANE’ pomažu u omogućavanju lakših i jednostavnijih online aukcija. Bilo da kupuju ili prodaju, naši klijenti rade samo s nama —bez suvišnih posrednika ili glavobolja koje se mogu izbjeći. A s više prednosti umjetne inteligencije u radu, kao što su rješenja za prepoznavanje štete, OPENLANE gradi još bolju platformu za online aukcije za trgovce automobilima.

O tvrtki OPENLANE Europe

OPENLANE Europe NV, sa sjedištem u Belgiji, poslovna je jedinica globalnog pružatelja remarketinških i tehnoloških rješenja za vozila KAR Global (NYSE: KAR). Svojim prodajnim aktivnostima u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj i Španjolskoj OPENLANE Europe besprijekorno povezuje proizvođače originalne opreme, vlasnike voznih parkova, trgovce na veliko i prodavače u više od 50 zemalja diljem Europe putem svog kompaktnog online veleprodajnog mjesta za trgovanje vozilima na aukciji www.openlane.eu.

O tvrtki KAR Global

KAR Auction Services, Inc. d/b/a KAR Global (NYSE: KAR) nudi prodavačima i kupcima diljem globalne industrije veleprodaje rabljenih vozila inovativna remarketinška rješenja utemeljena na tehnologiji. Jedinstvena sveobuhvatna platforma tvrtke KAR Global’s podržava prodaju automobila na veliko, financiranje, logistiku i druge pomoćne i povezane usluge. Naša integrirana fizička, online i mobilna prodajna mjesta smanjuju rizik, poboljšavaju preglednost i racionaliziraju transakcije za klijente u više od 75 zemalja. Sa sjedištem u Carmelu, Indiana, KAR Global ima zaposlenike diljem Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Meksika, Urugvaja, Europe i Filipina. Za više informacija i najnovije vijesti o tvrtki KAR Global, idita na http://www.karglobal.com i pratite nas na Twitteru @KARspeaks.