Блог

Разгледайте нашия блог

Zákazníci jsou s ADESA velice spokojeni.

дек 13, 2017

Internetový aukční portál OPENLANE pro obchodníky s vozy od začátku tohoto roku zjišťoval spokojenost zákazníků s každou transakcí. Průměrné hodnocení spokojenosti 8,3/10 znamená, že tato platforma pro aukce vozů patří mezi nejlepší v odvětví.

Zákazníci na prvním místě

Minulý rok společnost OPENLANE přijala novou strategii založenou na Gino Vleminckx – Mikhail Laphsin lepším sladění poptávky kupujících s nabídkou a zvýšení spokojenosti zákazníků zajišťováním, aby všechny transakce byly rychlejší, snazší a bezproblémovější. „Opravdu se snažíme dělat vše pro to, aby naši zákazníci byli úspěšní a spokojení. Vždyť právě pro ně tu jsme,“ říká Gino Vleminckx, CCO společnosti OPENLANE. „Proto je logické, že soustavně monitorujeme spokojenost a usilujeme o zlepšení.“ Mikhail Lapshin z Estonska tento přístup vítá: „S OPENLANE spolupracuji od roku 2012 a jsem spokojeným zákazníkem. Všechny nákupy probíhají hladce a pokud se objeví nějaké problémy, jsou vyřešeny. OPENLANE se také neustále snaží aukční platformu vylepšovat. Mám pocit, že si mě jako zákazníka váží a že mě neberou jen jako číslo.“


Mezinárodní kupující veřejnost doporučuje

„Od začátku tohoto roku žádáme zákazníky, aby nás po každém nákupu ohodnotili,“ říká Vleminckx. Zejména se jich ptáme, s jakou pravděpodobností by OPENLANE doporučili ostatním. Na základě toho se vypočítá skóre Net Promotor Score (https://www.netpromoter.com/), které se může pohybovat od -100 do +100. Skóre nula je zobrazeno jako průměr, skóre nad 50 je vynikající. „Se 48 body si OPENLANE u mezinárodní kupující veřejnosti z více než 50 zemí vede skvěle,“ říká Vleminckx.


89 % zákazníků je spokojeno nebo velmi spokojeno

„89 % našich kzákazníků je spokojeno nebo velmi spokojeno, 59 % nás dokonce hodnotí známkou 9 nebo 10/10,“ pokračuje Vleminckx. „To znamená, že u 11 % prodejů vozů zkušenosti zákazníků ještě nejsou optimální. Méně než polovinu z toho lze přičítat dalšímu poškození zjištěnému na vozidle. V takových případech naše zákaznické oddělení najde řešení na základě našeho reklamačního řádu. Zahrnuje řadu pokynů vycházejících z dlouhodobé praxe a zpětné vazby zákazníků. Toto číslo je samozřejmě potřeba vykládat v souvislosti s odvětvím založeným na opětovném uvádění na trh, kde je při koupi ojetých vozů s poškozením nutno počítat.


Nová služba na základě zpětné vazby

Jak OPENLANE řeší oblasti, kde získá nižší bodové hodnocení? „V případě hodnocení 7 z 10 nebo nižšího přijímáme následná opatření, pokládáme doplňující otázky a snažíme se najít vhodné řešení,“ říká Vleminckx. „Systematické získávání zpětné vazby tento rok vedlo k zavedení několika nových služeb.

Díky tomu jsme představili „Optimo“, což je balíček tří služeb, který zahrnuje odložení platby, další kontrolu vozidla a přednostní dopravu do místa vyzvednutí. Je potřeba zmínit také službu „Ultimo“. Díky službě Ultimo má vítěz aukce dalších 5 minut na zvýšení konečné nabídky, čímž se zvyšují jeho šance na to, že jeho nabídka bude přijata, a tím pádem na úspěch.“

Tyto služby a řešení jsou přínosem pro kroky, které společnost přijala, aby zajistila soustavný rozvoj svého podnikání. OPENLANE má ambice do roku 2021 zvýšit objem prodeje na 100 000 prodaných vozů.


O společnosti OPENLANE

Společnost OPENLANE (OPENLANE) byla založena v roce 2004 a s pěti pobočkami a 137 zaměstnanci je nyní velkým hráčem na evropském trhu. Platforma nabízející online aukce vozů prodává vozy z leasingu a vozy od obchodníků s vozy a vlastníků vozových parků. Vozidla se prodávají obchodníkům s vozy z celé Evropy, zejména ve střední a východní Evropě.

Společnost

OPENLANE

Počet zaměstnanců

137

Počet prodaných vozů

42 000

Prvních pět zemí nákupu

Belgie, Nizozemsko, Německo, Itálie, Francie

Prvních pět zemí prodeje

Česká republika, Polsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko